VardagsSMART

Just nu deltar jag i ett projekt som genomförs av Karolinska Institutet. Det kallas för vardagsSMART och upplägget är väldigt enkelt. Allt är webbaserat och vi har fått tillgång till en portal där vi får stöd, frågor och formulär samt ”läxor”. Tanken är att prova ut olika metoder för att bättre kunna strukturera vardagen med hjälp av kalendrar, listor och olika appar. Enkelt eller hur?

Jag har försökt använda mig av kalendrar tidigare. Kalendrar i alla dess former, väggkalender, fickkalender, filofax, outlook, o.s.v. Problemet är bara den att jag ofta glömmer fylla i möten och har jag fyllt i något glömmer jag titta. Kommer jag ihåg att titta så händer det ofta att jag skrivit något kort och obegripligt vilket gör att jag fattar inte själv vad jag menar. Ibland tittar jag i sista minuten och upptäcker att jag ska vara någonstans och får kasta mig iväg, totalt oförbered. Men värst av allt är när jag blandar dagar. Vet inte hur många gånger jag åkt på läkarbesök och andra möten på fel dagar. Antingen en dag för tidigt, eller en dag för sent. När man dyker upp en dag för tidigt får man på sin höjd konstiga blickar, men det skapar stress hos en själv. Kommer man däremot en dag försent blir det avgifter och dyrt i längden. Dessutom blir det till att vänta ytterligare några veckor på nästa tid och så börjar man om.

Förhoppningsvis ska vardagsSmart hjälpa till. Den största vinsten är att man får hjälp med att bli bättre på att strukturera dagarna. Att få med detaljerna och att någon följer upp så man inte slarvar. Det sägs att det tar fyra veckor att sätta nya vanor så jag får väl kämpa på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s